skip to Main Content

Ik ben Inge Bruyn .

Al toen ik klein was, tekende en boetseerde ik eigenlijk altijd. Als ik later groot ben word ik kunstenaar, zei ik, ik wilde kunst maken. En ik wilde me ontwikkelen, op veel gebieden, vond vele dingen leuk om te doen. Bijvoorbeeld mode: ik heb de Mode Academie Vogue gevolgd, ruimtelijke vormgeving op de Kunstacademie. Ik heb diverse cursussen tekenen en schilderen en beeldhouwen gevolgd, bijvoorbeeld bij Crejat in Alkmaar en de Kunstacademie in Haarlem.

Tijdens de lessen/workshops die ik geef vind ik het belangrijk dat de cursisten met plezier aan het werk zijn! Ik vertel hun wat mij inspireert. Door te laten zien wat kunstenaars van vroeger en de hedendaagse verworven hebben. Zeker door kunstenaars die het lef hadden te experimenteren, wat vaak weerstand wekte. Ik probeer cursisten daar bewust van te maken. Daarna met behulp van allerlei technieken, het toepassen van diverse materialen, liefst door elkaar, hun te laten ontdekken wat zij kunnen. Soms door gewoon lekker te krassen en maar zien wat er uit komt. En dat kan heel verrassend zijn.

Ik geef les aan volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. In mijn eigen atelier, maar ook op scholen. Ik verzorg naschoolse activiteiten en ben ook inzetbaar voor diverse workshops op aanvraag. Zo heb ik de afgelopen tijd workshops batikken en bamboe bouwen gegeven op diverse middelbare scholen. Ik  geef al bijna 30 jaar les, onder andere bij Artiance in Alkmaar.  Tegenwoordig geef ik via Artiance  na schooltijd workshops op diverse basisscholen waar ik werk met klei, met stoffen, sieraden maak en dit jaar kunstig met natuur. Een keer in het jaar geef ik workshops op de Kunstschool van Artiance: ouwe meuk is leuk!

Back To Top
X