skip to Main Content

Ik ben Inge Bruyn .

Al toen ik klein was, tekende en boetseerde ik eigenlijk altijd. Als ik later groot ben word ik kunstenaar, zei ik. Ik heb de Mode Academie Vogue gevolgd, ruimtelijke vormgeving op de Kunstacademie. Ik heb diverse cursussen tekenen en schilderen en beeldhouwen gevolgd, bijvoorbeeld bij Crejat in Alkmaar en de Kunstacademie in Haarlem.

Tijdens de lessen/workshops die ik geef vind ik het belangrijk dat de cursisten met plezier aan het werk zijn! Ik vertel hun wat mij inspireert.  Zeker door kunstenaars die het lef hadden te experimenteren. Ik probeer cursisten bewust te maken van wat dat teweeg bracht. En daarna met behulp van allerlei technieken, het toepassen van diverse materialen, hun te laten ontdekken wat zij kunnen.

Ik geef les aan volwassenen en kinderen vanaf 7 tot 12 jaar. Dat doe ik in mijn eigen atelier, maar ik geef ook op scholen. Ik vind het ontzettend leuk als ik gevraagd word voor diverse workshops. Zo geef ik workshops batikken en bamboe bouwen op diverse middelbare scholen. Via Artiance  geef ik na schooltijd workshops op diverse basisscholen waar ik werk met klei, stoffen, sieraden maken, verhalen vertellen en kunstig met natuur. Een keer in het jaar geef ik workshops op de Kunstschool van Artiance: ouwe meuk is leuk!

Sinds kort heb ik een vaste expositie ruimte in Klein Zwitserland in Schoorl. Duinweg 30. Iedere dag open, behalve op maandag en dinsdag.

Back To Top
X